• Boschplaat dagtocht op Terschelling

Unieke huifkartocht door natuurreservaat De Boschplaat

Met de huifkar naar de Boschplaat en het Amelander Gat

Europees natuurreservaat De Boschplaat is een bijzonder natuurgebied met kwelders, slenken en zandplaten. Ieder jaar broeden hier duizenden vogels. De kwelders huisvesten een grote meeuwenkolonie. Ook broeden er Lepelaars. De Boschplaat dagtocht duurt zes uur en brengt u naar het ‘Amelander Gat’. Dit is het meest oostelijke puntje van het Terschelling.

Afhankelijk van het getij rijden we via het wad of over het strand. Met een beetje geluk ziet u de zeehonden die met laagwater op het wad liggen te rusten. Onderweg vertelt de koetsier over de vele planten en dieren die hier voorkomen. Halverwege de tocht wordt er gepauzeerd. Er wordt een kampvuur gestookt en er wordt u koffie of thee aangeboden.

Huifkarbedrijf Terpstra is het enige huifkarbedrijf op Terschelling met huifkartochten die dit bijzondere gebied geheel doorkruisen. U komt met onze comfortabele wagens op plekken die anders moeilijk toegankelijk zijn. De Boschplaat dagtocht start bij de kantine van Huifkarbedrijf Terpstra te Hoorn. Wilt u deelnamen aan deze tocht dan is reserveren noodzakelijk.

Handig om mee te nemen Deetspray en wandelschoenen

 

Reserveren

 

DATA dagelijks | DUUR 6 uur

TIJD van 9:30 tot ± 16:00 uur

PRIJS € 65 | kids t/m 11 jaar € 50