• Rients en Nienke Terpstra

opgericht in 1905

Over Huifkarbedrijf Terpstra Terschelling

Al meer dan een eeuw verzorgen wij vervoer met de huifkar op Terschelling. Huifkarbedrijf Terpstra is een familiebedrijf, gevestigd in het dorp Hoorn aan de oostzijde van Terschelling. Het wordt gerund door koetsier Rients Terpstra en zijn dochter Nienke Terpstra. Beiden zijn ervaren ruiters en paardenliefhebbers in hart en nieren.

Samen met een trouw team ervaren koetsiers, waarvan sommigen al meer dan vijftig jaar op de huifkar rijden, zetten zij de hippische tradities op Terschelling voort. Zij kennen het eiland als geen ander.
Een vaste groep gidsen en paardrij-instructeurs verzorgt dagelijks buitenritten door de eilander natuur. Het gehele jaar door! Vele gasten hebben op deze wijze kunnen genieten van het gevarieerde landschap dat Terschelling te bieden heeft.

Huifkarbedrijf en Rijpaardenverhuur Terpstra is iedere dag geopend. Bekijk op deze website ons veelzijdige aanbod. Naast huifkartochten en paardrijden bieden wij u ook seizoensgebonden activiteiten. ’s Zomers zwemmen met paarden in de Noordzee of in de winter een tocht met onze arrenslee door de sneeuw. Het privé afhuren van huifkarren of één van onze speciale koetsen en rijtuigen is op aanvraag mogelijk. Bijvoorbeeld als u gaat trouwen of een ander evenement op Terschelling wilt vieren.

 

Contact Ons aanbod Paardrijden

 

Een overzicht van ons aanbod

Huifkartochten

Paardrijden

Paardrijden ervaren ruiters

Arrangementen en evenementen

Een tocht met de huifkar past in een lange traditie van activiteiten op Terschelling. Op het eiland wordt deze tocht ook wel Op ‘e Riid genoemd. Meer over de geschiedenis hiervan leest u hier.

Op ‘e Riid.

De rit met de huifkar, op z’n Terschellings “Op ‘e Riid” genoemd, is een gebruik uit vroeger tijden. Van oudsher een rijdende processie ter ere van Sint Jan, gehouden op de tweede zondag na Sint Jan (24 juni). Hier een korte geschiedenis.

in vroeger tijden »